Sådan undgår du at ende i RKI

Hvis du ikke har råd til at betale for alle dine regninger, kan det ende med en RKI-registrering. Det kan være svært at komme ud af, når du først er kommet ind. Derfor bør du overveje, hvad du kan gøre for at undgå at ryge i den kategori, selv hvis økonomien er stram.

Der er mange forskellige tiltag, du kan overveje at tage til dig i hverdagen for at spare penge. Det kan for eksempel være at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen. Det kan også være, du skal nøjedes med at handle ind én gang i ugen frem for flere gange, hvilket øger mængden af impulskøb.

Du kan læse mere her, hvis du vil vide, om hvilke muligheder du har, hvis du står i RKI.

Sådan påvirker en RKI-registrering dig

Hvis du er eller frygter at komme i RKI, er det vigtigt, at du ved, hvilken betydning det har for dig. Du kan blandt andet læse videre her, hvis du er RKI-registreret – Hvorfor det påvirker dine låne- og betalingsmuligheder?

En af de største faktorer, som spiller ind, hvis du er i RKI, er, at du ikke har mulighed for at tage lån i din bank. Deres forretning giver nemlig ikke meget mening, hvis de ikke kan føle sig sikre på at få en tilbagebetaling. De overvejer derfor nøje, hvem de låner til, og det kan blive et problem for dig, hvis du står i en akut situation af pengenød.

Desuden har du som RKI-registreret ikke muligheden for at lave afbetalingsordninger. Det betyder for eksempel, at du ikke kan købe briller på afbetaling, lease en bil eller skrive et nyt mobilabonnement. Det er en mulighed, som mange virksomheder tilbyder, og som du ikke kan benytte, som RKI-registreret.