Sådan motiverer du dig selv til at lave lektier

Det kan være utrolig hårdt at tage sig sammen til at lave lektier. Der er bare så meget andet, som syntes at være vigtigere at lave. Man kan nemt overtale sig selv til at se endnu en episode af sin yndlingsserie, eller man vil meget hellere tage ud med vennerne end at skrive en aflevering. Motivationen til at sætte sig ned og arbejde syntes at forsvinde, lige så snart tanken strejfer én. Men motivationen kan faktisk lokkes frem lige så stille. Hvis du prøver nok, så kan motivationen bare komme ad sig selv til sidst. Her får du nogle tips til, hvordan du netop frembringer det rigtige engagement, når du skal lave lektier.

Et systematiseret belønningssystem

En rigtig god ide til hvordan du motiverer dig selv til at lave dine lektier, er at finde på et belønningssystem. Du kan eksempelvis fortælle dig selv, at du først må spise din chokoladebar, efter du har lavet dine matematiklektier. Eller du kan fortælle dig selv, at hvis du laver din danskaflevering færdig om torsdagen, så må du tage i byen med vennerne om fredagen. Hvis du endvidere har det utrolig svært ved bare at komme igennem én læselektie, så kan du ligeledes systematisere denne ved at sige, at du må spise en vingummibjørn efter hvert læste kapitel. Ved at systematisere dine lektier kan du så småt begynde at blive meget bedre til at få færdiggjort dine lektier. Det er jo trods alt de små skridt, der tæller.

Et samarbejdende internet

Det kan være super demotiverende, når man har et hakkende internet derhjemme. Derfor bør man have et godt bredbånd, som er klar på at lade dig arbejde i fred og uden afbrydelser. Markedet for bredbånd er stort, så du bør finde det bredbånd, som passer netop til dig og dine samboende. Ved sammenligning af bredbånd kan du netop finde ud af, hvilket bredbånd som vil kunne give dig den internetforbindelse, som kan hjælpe dig med at blive hurtigere færdig med dine lektier. Når du har en hurtig og agil internetforbindelse, vil du dermed motiveres til at lave dine lektierne.