Find den rigtige højskole

Holder du sabbatår, eller har du brug for en pause fra studiet? Et højskoleophold er en hjælp for mange og giver god mulighed for at møde nye mennesker og lære dig selv bedre at kende. Har du altid syntes, at journalistik var interessant, men aldrig rigtig haft mulighed for at prøve det af? Det kan også være, du bare elsker sport, eller måske vil du gerne lære at lave bæredygtig mad? Højskolen er for dig med ønske om at lære noget nyt, udforske fag du aldrig har kendt til, eller dig der bare gerne vil ud og bo sammen med andre unge.

Der findes næsten uendeligt mange skoler med vidt forskellige fag og opholdsperioder. Nogle skoler lader dig sammensætte dit helt eget skema med fag fra flere forskellige hovedområder, mens andre har bestemte linjer, du kan vælge imellem. Én skole kan have særligt fokus på filmproduktion mens en anden gør sig indenfor landbrug. Kontakt de skoler, der kunne være noget for dig, så du kan få en rundvisning og høre mere.

Det økonomiske

Det er ikke til at komme udenom, at et ophold med mad, logi og undervisning inkluderet vil koste nogle penge. Det er blot vigtigt at huske på, at du aldrig skal vælge højskole udelukkende ud fra, hvor høj prisen er. Det, du i stedet kan gøre, er at vælge kortere ophold eller ophold uden studietur. Desuden er der mange skoler, der giver dig nedslag i prisen, eksempelvis hvis du ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse. Din redning kan også være at tage et lån: Lån som 19 årig. Du skal undersøge dine muligheder nøje, men et lån kan være en fin idé, og der findes en masse forskellige slags. Compareloans giver dig et overblik over disse, så du nemt kan regne fordelene og ulemperne ved de enkelte lån ud.